10:30

Bunkeflo FF

Referat: AIF Barrikaden - Bunkeflo FF

Startelvan: Niko - Park, Jönsson, Edvard, David - Alex, Henke, Patrik Li, Bagher - Mario Dri och Ahmed.

Avbytare var Mick som kom in efter 25 min och spelade resten av matchen på topp, Pascal som spelade c:a en halvtimme som högermittfältare, Sosa som kom in i paus och spelade hela 2:a halvlek som vänstermittfältare och Andy som spelade sista 10 som anfallare (då vi satsade på 3-4-3 i ett sånär framgångsrikt försök att få till en kvittering).

Som väntat blev det en välspelad och underhållande match där det bara var effektiviteten i avslutningarna som var synnerligen bristfällig (även om det ibland också var mest otur som gjorde att bollen inte slank in - se nedan). Bunkeflo leder ju serien och vi mönstrade också ett starkt lag.

Eftersom det skulle föra alldeles för långt (även för mig!!) att redogöra för alla de otroligt många chanser som skapades i matchen så nöjer jag mig med några axplock:

Redan i den 5:e min var man beredd att skriva in 1-0-målet när vårt senaste nyförvärd Mario Dri helt fri med målvakten till synes välavvägt lobbade över honom men på något konstigt sätt lyckades denne hinna fatt bollen igen precis på mållinjen. Lagen turades under resten av halvleken om med att skapa riktigt heta chanser. Den bästa hade Bunkeflo när de i den 25:e min hade ett skott i ribbans underkant.

Andra halvlek var något chansfattigare. Bunkeflo flyttade upp allt mer folk, något som de lustigt nog fortsatte med, ja t.o.m. intensifierade efter sitt ledningsmål i den 67:e min där målskytten vände lite ut och in på ett par-tre av våra försvarare innan han från mycket nära håll sköt ett skott som Niko var på men ändå inte kunde avvärja.

Deras allt mer hejdlösa offensiv gav i kombination med att vi satsade på 3-4-3 oss flera chanser att kvittera i slutminuterna. När Alex fick på ett fint skott från nära håll jublade på nytt "alla" våra åskådare samt ledare och avbytare eftersom vi var övertygade om att vi fick till en kvittering i matchens allra sista skälvande sekunder. Så var dock inte fallet utan bollen tog i stolpens insida. Det var över huvud taget väldigt mycket spel inne i deras straffområde de sista minuterna och Bunkeflo kom verkligen undan med blotta förskräckelsen.

Matchen hade alltså samma tendens som så många gånger tidigare för B-laget i år,
chansrikt men målsnålt och lite dålig poängutdelning för oss i förhållande till matchbilden. (En annan sak som det brukar vara ont om i våra matcher är offsideavblåsningar och vad vi alla kunde komma ihåg efteråt var det idag inte en enda!!) Idag får väl matchen betraktas som tämligen jämn även om vi nog hade flest av de allra hetaste chanserna. De var skottvilliga men hade ofta siktet väldigt dåligt inställt.

Många var bra men jag vill gärna framhålla Niko i målet som agerade allmänt lugnt och stabilt och som dessutom toppade sin insats med ett par riktigt kvalificerade räddningar. Park gjorde också en jättebra match på sin högerbackplats. Han fick utgå p.g.a. skada men kom efter vila in igen och fullföljde sin fina insats.

Nu har vi inom loppet av 9 dagar två gånger missat chansen att kvittera i slutsekunderna mot Bunkeflo, dels idag, dels i A-lagsmatchen som vi förlorade med 2-3 fredagen i förra veckan.

Statistik: Hörnor: 5-7 Skott på mål: 6-9, Skott utanför: 3-13 (!!!)